joi, 26 ianuarie 2012

Briose cu fulgi de ovaz



Cum vremea de afara nu e foarte prietenoasa cu noi, m-am gandit ca nu ar dauna sufletelului meu cateva briose alaturi de un pahar cu lapte cald; asta mai ales ca sunt "arestata" la domiciliu. Mi-am suflecat manecile si i-am dat bataie:

150gr fulgi de ovaz se pun in 350ml de lapte sa se inmoaie. In acest timp se bat 100gr de zahar cu 2 oua pana se fac spuma dupa care se adauga 100gr unt topit si vanilie cam jumatate de lingurita.

In alt bol se amesteca 200gr faina cu o lingurita rasa de scortisoara, coaja rasa de la jumatate de portocala si jumatate lingurita praf de copt. Se pune faina peste amestecul de oua si se mai adauga 150gr de mere taiate marunt.

Se pune compozitia in formele de briose si se dau la cuptorul incins deja la 180 grade; se lasa 7-8 minute.






2 comentarii: