duminică, 10 iunie 2012

Briose cu caise






Dupa o perioada incarcata de planuri si remindere mi-am zis ca weekendul acesta trebuie sa fie de relaxare. Ideea de confort food mi s-a parut ca vine la fix.
Pentru a o indeplini am pregatit ieri gulas de vita gatit ca aici (care m-a uns la suflet) si cateva  briose cu fructe.


Pentru reteta de briose cu caise am amestecat 250 gr de faina cu un plic praf de copt si foarte putina sare. Separat am topit 100 gr de unt si am adaugat la el 100 ml de iaurt, 100gr de crema de branza, un ou batut bine si 150gr de zahar. La aceasta compozitie am adaugat faina de mai devreme si am amestecat. Am spalat 200gr de caise si apoi am tocat pulpa cubulete. O singura caisa a scapat doar feliata, pentru ornat.
Formele de briose le-am umplut pe jumatate cu amestecul de mai devreme (cam 3 sferturi am consumat din toata compozitia) apoi am pus cam o lingurita de pulpa de caise si am adaugat deasupra restul de amestec, fara a acoperi uniform. Am ornat cu feliutele de fruct si le-am dat la cuptorul deja incins la 180de grade, pentru 15 minute. Ai iesit 24 de briose pufoase si numai bune de mancat.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu