duminică, 11 decembrie 2011

Risotto cu sparanghel






Pentru aceasta reteta, pe langa sparanghel mai aveti nevoie de parmezan, menta si 1/2 lamaie.

Am calit in putin ulei de masline o ceapa mica si un catel de usturoi tocate marunt, dupa care am adaugat orez cat pentru 2 portii, jumatate de pahar vin alb sec si supa de legume (aproximativ o cana). Supa am turnat-o cate putin, pe masura ce fierbea orezul.

In acest timp am taiat partea lemnoasa de la 8 bc de sparanghel, i-am taiat felii pana aproape de varf si am pastrat varfurile intregi.

Cand orezul a fost aproape gata, am adaugat 25gr unt si putin parmezan, sparanghelul si am mai lasat pe foc pana a fiert orezul (bobul a ramas intreg ). Cand a fost gata am potrivit de sare si piper, am adaugat cateva frunze de menta tocate marunt, 25 gr de unt, putin parmezan ras, coaja rasa si zeama de la o jumatate de lamaie ; am acoperit cu un capac pentru 1-2 min.

Cand se serveste se presara deasupra putin parmezan ras.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu