sâmbătă, 16 iunie 2012

Tarta cu branza si rucola






Mi-a venit ideea de a face o astfel de tarta de ceva vreme si mi-a ramas gandul la ea, asa ca astazi am incercat-o; a iesit nemaipomenita si aproape dietetica in acelasi timp.

Intr-o tava am intins o foaie de copt si am decupat-o dupa forma rotunda a tavii. Pentru blat am folosit jumatate dintr-un pachet de foi de placinta, pe care le-am intins putin cu sucitorul apoi le-am asezat peste foaia de copt si le-am decupat si pe acestea.
Tava am dat-o pentru 5 minute la cuptorul incins la 180 de grade, asta dupa ce am asezat foaie de copt si boabe de fasole deasupra.

Pentru crema de branza am amestecat 350gr de smantana cu 200gr de branza de vaca (am folosit branza cu 0,2 % grasime) si am completat cu 50gr de cascaval afumat (se poate folosi si simplu) dat prin razatoarea mica si 4 oua batute bine. Am spalat vreo 80gr de rucola si am zvantat-o putin apoi am dat-o la robot, sa se marunteasca. Rezultatul l-am pus peste compozitia de branza si am amestecat; am condimentat cu sare, piper si am adaugat fulgi de chili.


Amestecul de branza si rucola l-am pus peste blatul din tava si am lasat in cuptor inca 30 de minute.
Am lasat-o sa se raceasca si am taiat-o felii, servindu-le pe foi de salata verde. Am completat cu sos de smantana si salata verde tocata marunt, condimentat cu sare.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu