marți, 12 iunie 2012

Cartofi gratinati cu cidru






Daca cumva ajungeti in situatia de a nu sti ce face cu o cutie de cidru, asa cum mi s-a intamplat mie, va recomand aceasta reteta de cartofi la cuptor.

Am curatat un kilogram de cartofi noi, i i-am taiat in sferturi pe lungime si i-am pus sa se caleasca intr-o tigaie, in 4 linguri de ulei incins. Dupa 10 minute am adaugat 2 catei de usturoi sfaramati si am lasat tigaia la foc mediu inca 10 minute.


Intr-un vas de iena am pus cartofii caliti, am adaugat 250ml de supa de vita si 250ml de cidru de mere, sare, piper si cateva crengute uscate de cimbru, am amestecat si am dat vasul la cuptorul incins la 200 de grade.


 Dupa 50 de minute am scos vasul, am amestecat si am presarat peste cartofi 200gr de cascaval afumat; vasul l-am bagat din nou la cuptor pentru inca 10 minute pana s-au rumenit cartofii.
Au iesit foarte gustosi si au mers de minune alaturi de salata de rosii si ceapa verde.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu