miercuri, 2 mai 2012

Pui cu miere si ginger






De inspiratie asiatica se doreste a fi acest fel de mancare si recunosc ca a iesit foarte gustos. A mers foarte bine dupa cele cateva zile de petrecute in delta, pline de peste cu usturoi.


Patru fire de ceapa verde le-am taiat cam de 2 cm si le-am pus intr-un vas in care am adaugat apa rece; le-am lasat sa se inmoaie 10 min. Doua linguri de ciuperci le-am pus la inmuiat in apa fierbinte pentru 20 de minute.

In acest timp am taiat 3 bucati de piept de pui fasiute si le-am calit vreo 7 minute in wok, cu 2 linguri ulei. Cand au  fost gata le-am scos pe o farfurie si am adaugat in wok o ceapa taiata rondele. Am calit ceapa usor pana s-a inmuiat si am adaugat 3 catei de usturoi zdrobiti si ciupercile inmuiate si zvantate. Am lasat 1 minut la foc moderat , amestecand incontinuu, dupa care am adaugat puiul.


Separat am amstecat bine de tot o lingura de sos de soia cu o lingura miere de albine si am adaugat compozitia peste pui, alaturi de o lingura pasta de ginger. Am lasat pe foc, amestecand mereu, pana a fost gata si, inainte de servire, am adaugat ceapa verde (dar nu inaine de a o usca putin cu un servet de bucatarie).





Un comentariu: