marți, 21 februarie 2012

Spaghetti carbonara






Din cand in cand mi se face pofta de paste si, daca nu le termin de mancat simple, imediat ce s-au fiert, ajung sa le pun in evidenta gustul prin intermediul altor arome.

Pastele carbonara sunt gustoase si simplu de gatit. Am avut nevoie de jumatate pachet de spaghetti, 2 oua, jumatate de ceasca de parmezan ras, cateva felii de bacon si ulei de masline.

Pastele se fierb conform indicatiilor de pe pachet in apa putin sarata. In acest timp se incinge uleiul intr-o tigaie (se poate inlocui cu unt) si se calesc bucatile de bacon maruntite pana devin aurii. Intr-un bol se bat ouale foarte bine si se adauga parmezanul, amestecandu-se pana se incorporeaza acesta. Se condimenteaza cu sare, piper si, daca sosul este prea gros, se mai poate adauga putina apa din cea in care au fiert pastele.


La final se pun bucatile de bacon si uleiul in care s-au rumenit.
Intreaga compozitie se adauga peste pastele fierte si scurse, se amesteca si se serveste imediat.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu