sâmbătă, 26 mai 2012

Chiftele cu sos de lamaie






Mi s-a facut dor de chiftele asa ca am dat curs poftelor mele si am facut aceste chiftelute aproape dietetice (daca sunt servite fara sos si fara paste)

2 cepe verzi, curatate si tocate marunt, le-am calit in ulei (cam o lingura, doua).
Am fiert putin bucatile de peste alb (150gr), pentru a fi mai usor sa le scot oasele (supa am pastrat-o, avand nevoie de ea mai tarziu) apoi le-am dat prin masina de tocat impreuna cu 450gr piept de pui.

Am combinat intr-un bol amestecul de carne tocata cu  doua, trei fire de patrunjel si marar tocate marunt, 1 ou, coaja de la jumatate de lamaie rasa, 100ml iaurt de baut, ceapa calita si am potrivit la gust de sare si piper. Din compozitie am format chiftelute, pe care le-am pus la fiert in supa de peste ramasa, pentru aproximativ 10 minute.


Pentru sos am calit 20gr de faina intr-o lingura de ulei timp de 2 minute, am adaugat o ceasca supa de peste, o lingura si jumatate de capere (tocate grosier), 100ml vin alb sec, zeama de lamaie o lingurita si am lasat sa fiarba 2-3 minute.


Am stins focul, am adaugat smantana 100gr (la temperatura camerei) combinata bine cu un galbenus, si am continuat sa amestec pana s-a omogenizat totul.

Spaghete fierte al dente, completate cu chiftelute si sos...mmmm...






Un comentariu: