duminică, 4 martie 2012

Soutzoukakia – chiftele in sos de vin






Aceste fel de mancare are origini grecesti si este foarte gustos. Depinde de preferinte dar vinul rosu, chimenul si usturoiul fac un trio deosebit.

Pentru inceput am faramitat doua felii de paine vechi de vreo 2 zile, le-am pus intr-un vas si deasupra am turnat jumatate de cana de vin rosu, lasand sa se imbibe painea de alcool.
Cateva bucati de muschi de porc (700gr) le-am tocat si le-am asezat in alt vas, am adaugat 2 oua, 3 catei de usturoi zdrobiti, putin chimen si am potrivit de sare. Am adaugat painea cu vin si am amestecat dupa care am lasat vasul la frigider pana a fost gata sosul.



Pentru sos am incalzit intr-o tigaie ulei de masline, am pus o lingura si jumatate de bulion, o conserva de rosii in sos, tocate ulterior, jumatate de cana de vin rosu, putina apa, doua foi de dafin, o lingura usturoi pisat, putin otet balsamic, un varf de cutit de zahar, sare, jumatate de lingura de chimen. Am amestecat si am lasat sa fiarba 30 de minute.

Din amestecul care s-a odihnit in frigider am facut chiftele mai lunguiete pe care le-am rumenit nitel in ulei incins, doar cat sa prinda culoare. Le-am scos pe un servet, sa se absoarba uleiul in exces, dupa care le-am adaugat la sosul de rosii, am pus putina apa si le-am dat focul tare pana la primul clocot. Am micsorat la minim flacara si am lasat sa fiarba domol vreo 35-40 de minute.




Sunt dementiale dar nu garantez ca a conduce masina dupa consumul acestui fel de mancare este sigur, de la vinul pe care il contine.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu