sâmbătă, 22 octombrie 2011

Furnici in copac






Inspirata din doua retete pe care le-am combinat sau, mai bine zis, am pastrat ce mi-a placut din ele si am combinat, a iesit un delicios fel de mancare.

Ca ingrediente am folosit 300gr carne tocata (amestec), 5 ciuperci urechi de lemn uscate, o legatura ceapa verde, 2 lingurite de ghimbir, 2 catei de usturoi, 2 ardei iuti, 2 linguri sos de soia light, 2 lingurite ulei de susan, jumatate de ardei gras rosu.


Carnea tocata am amestecat-o cu sosul de soia si o lingurita de ulei de susan si am pus-o in frigider; ciupercile urechi de lemn le-am pus la inmuiat intr-un castron cu apa. Am tocat marunt ceapa verde, jumatatea de ardei rosu, ardeiul iute si usturoiul.

Am incins in wok lingurita de ulei de susan ramasa si am calit legumele, o data cu ghimbirul si ciupercile. Dupa un minut am adaugat si carnea tocata si am calit totul cam 15-20 minute, pana s-a desfacut carnea in bucati mici.



Taiteii vermicelli i-am pus la inmuiat in apa fierbinte si, dupa ce s-au inmuiat, i-am adaugat in wok si am amestecat bine. Se mai pot adauga cateva lingurite de sos de soia, dupa gust.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu