vineri, 30 septembrie 2011

Tarta cu lamaie



Din aceeasi sursa de inspiratie a tartei de mere a iesit si cea cu lamaie.

Pentru aceasta am preparat mai intai aluatul, ingredientele fiind urmatoarele: 200gr faina, 75gr zahar, 100gr unt, 1 ou. Untul se mixeaza bine cu zaharul, se adauga oul si apoi faina, pana se incorporeaza.

Aluatul se intinde in tava de tarta, se impunge de cateva ori cu furculita ca sa nu se umfle, se acopera cu hartie de copt sa nu se arda marginile si se da la cuptor la foc mic 15 minute.


In acest timp se amesteca intr-o cratita 100ml suc de lamaie cu coaja rasa de la o lamaie, 110gr zahar, 100 gr unt si se pun la foc mic pana se topeste untul. Separat se bat bine 4 oua, se amesteca cu putina compozitie de pe foc pentru a se incalzi si apoi se toarna in cratita. Se lasa pe foc pana ce compozitia se ingroasa. Se toarna peste aluatul de tarta si se mai da la cuptor 10 minute.


Cand a fost gata, langa felia de tarta am servit si inghetata de vanilie.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu