Am mancat de vreo doua ori creier in pergament si si mi s-a
parut un pic innecacios asa ca, atunci cand m-am trezit cu un pachet cu creier
in frigider, varianta de mai jos a fost prima la care m-a dus gandul.
Iata cum au decurs ostilitatile: una bucata creier de
aproximativ 750 de grame (vorba vine una bucata dar intelegeti voi) am clatit-o
si am lasat-o in apa rece, numai bine de-a iesit sangele din ea. Am scurs apoi
creierul si l-am lasat sa se zvante nitel.
Am pus intr-o tigaie la incins vreo 2-3 linguri de
ulei si am adaugat 3 cepe tocate marunt. Cand acestea s-au patruns, am
completat compozitia cu 2 ardei rosii taiati fasii si, peste 2-3 minute, o
rosie tocata cubulete. Deasupra am asezat bucatile de creier si am incercat sa
amestec usor, ca acestea sa ramana cat mai intregi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu