Usturoiul e la loc de mare cinste la mine in casa, il pun in majoritatea salatelor, sub forma de mujdei sau zdrobit, in mancaruri. Stiati de ce nu mananca roacherii adevarati
usturoi? Pentru ca acesta alunga spiritele rele :D. Deci nu sunt unul adevarat dar nu-mi pare rau.
Cum weekendul acesta a fost foarte relaxat, m-am gandit ca nu mi-ar dauna sa pastrez stilul si in mancare, asa ca am gatit (pentru a n-a oara) o delicioasa supa crema de usturoi.
Am avut nevoie de
4 capatani sanatoase si babane de
usturoi, pe care le-am curatat, nu fara ajutor ca altfel cine stie daca mai ajungeam la final. Am curatat si
o ceapa, pe care am taiat-o in 6,
3 cartofi mai mici i-am curatat si i-am taiat in 4.
Cartofii i-am pus sa fiarba, adaugand si putina sare. Ceapa si usturoiul le-am calit in putin
unt pentru 2-3 minute apoi le-am pus peste cartofi (acestia erau aproape fierti) si am lasat sa mai fiarba 5 minute. Am dat legumele fierte la blender, in timp ce am potrivit de
sare, am adaugat putina
smantana, 3
rosii uscate la soare (cuptor),
oregano, cateva frunze de
salvie si
ulei de peperoncino.
Delicios a fost!
ei, supa de ceapa am facut...dar de usturoi u mi-a dat prin cap!
RăspundețiȘtergere