Am avut 500gr de peste dezosat, pe care l-am dat la masina de tocat si l-am amestecat cu carnea din 2 conserve de ton in apa (scurse bine de lichid). Am adaugat la amestec un ou, o jumatate de legatura de marar tocata marunt, 100ml de iaurt de baut, o lingura de capere injumatatite si o lingura de busuioc uscat.
Din compozitie am format chiftele si le-am prajit in ulei incins, cele mai norocoase dintre ele ajungand insa in tava din cuptor, incinsa si ea. Acestea din urma s-au rumenit frumos, la o temperatura de 180 de grade, timp de 20 de minute.
Sosul de iaurt l-am pregatit din 200 ml iaurt de baut in care am amestecat cateva fire de patrunjel si marar, tocate marunt, 2 catei de usturoi facuti pasta si un castravecior murat, taiat cuburi. Am potrivit de sare si piper si l-am servit alaturi de chiftele.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu