Un carnat de casa l-am lasat fara pielita si l-am desfacut in bucatele mici, pe care le-am integrat in compozitia de mai devreme. Am amestecat bine si am format bilute mici pe care le-am pus intr-o tava, pe hartie de copt, si le-am dat la cuptor la 180 grade pana s-au rumenit. Unele dintre bilute au ajuns in tigaie (mai putine), dar varianta care mi-a placut mai mult a fost cea la cuptor.
Sunt nemaipomenite cu salata verde si ridichi. Merg la micul dejun sau la pachet sau, de ce nu, la un picnic.
O alta reteta de chiftele de cartofi pe care o recomand este urmatoarea: 500gr de cartofi curatati se dau la robot. Se amesteca cu un ou, sare, piper si putina nucsoara. Se completeaza cu o lingura de marar tocat, o lingura de amidon si 40gr de telemea maruntita. Dupa ce s-a amestecat bine totul, se formeaza chiftele care se prajesc in ulei incins pana se rumenesc (aproximativ 6 min fiecare).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu