Nu e greu de pregatit si, pentru mine, satisfactia a fost mare. Am tocat marunt o ceapa si am calit-o intr-o tigaie, cu putin ulei, pana a devenit aurie. Am adaugat un morcov si doua bucati de pastarnac taiate rondele, o lingura de bulion, o rosie fara pielita si tocata marunt si am mai lasat 5 minute pe foc.
In acest timp fasolea a fost spalata si am pus-o sa dea un clocot, doua, intre timp schimbandu-i si apa.
Am adaugat peste ea legumele calite, apa, sare si am lasat-o sa fiarba. Pentru a grabi procesul, am completat cu putin bicarbonat de sodiu (sfat de la o vecina, care tare bine mi-a mai prins). Spre final, cand fasolea a fost fiarta, am completat cu apa, am adaugat cam jumatate de litru de bors la 4 litri de ciorba (depinde de gust), taitei (mie imi place sa fie mai subtire borsul), o crenguta, doua de cimbru uscat si am mai lasat-o pe foc pana au fost gata taiteii.
A mers de minune cu patrunjel tocat si marar, ceapa verde si un colt de paine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu