marți, 30 august 2011

Supa crema de praz






Se taie 3 cartofi si o telina cubulete, 1 morcov si 2 bucati de praz rondele. Se pune prazul la calit 5 minute in 2 linguri de unt, pana isi schimba culoarea, dupa care se pun si celelalte legume.


Se adauga apa cat sa le acopere cu un deget. Se pune sare si piper si se lasa sa fiarba cam 50 de minute. Se scurg de apa, se paseaza, se adauga 2 linguri de smantana si putin din supa in care au fiert pana se  ajunge la consistenta dorita. Se potriveste de sare si piper si se serveste calda sau rece, alaturi de crutoane prajite in putin unt ;)



luni, 29 august 2011

Supa crema de cartofi






Am taiat cubulete cateva legume: 5 cartofi, 1 morcov, 1 telina si le-am pus la fiert alaturi de o ceapa, cu putina sare.


Dupa ce au fiert am indepartat ceapa si am pasat legumele, am adaugat 2 linguri de smantana, una de unt si putin din zeama in care au fiert, pana am ajuns la consistenta dorita. Am mai lasat pe foc 5 minute, am adaugat chili iute, putin patrunjel si cateva boabe de porumb din conserva.